maandag 28 maart 2016

Gaschromatografie stationaire fase

Uitleg over de stationaire fase bij chromatografie. De stationaire fase is de vaste stof of vloeistof die tijdens chromatograferen gehecht zit aan een vast. Chromatografie is een analysemethode, die vaak ook gebruikt wordt om mengsels.

Gaschromatografie stationaire fase
De te onderzoeken stof(fen) zijn van te voren ergens op de stationaire fase. Om het monster door de kolom van de gaschromatograaf te transporteren. Stationaire fase : H-bruggen of (tijdelijk) covalente bindingen; Mobiele fase ( eluens): oplossen. Papier- & dunnelaagchromatografie; Kolom- chromatografie ; Gas- chromatografie.

Gaschromatografie stationaire fase
Onder chromatografie verstaat men een verzameling scheidingsmethoden waarbij gebruik wordt. Ook een belangrijke onderdeel is het principe van een GC. De mobiele fase stroomt hierbij langs de stationaire fase. Een mengsel wordt aangebracht bij de stationaire fase aan het begin van het.

Kan iemand mij uitleggen wat precies het verschil is tussen de stationaire - fase en de mobiele fase. Uit een inert gas zoals stikstof of helium. Er zijn meerdere soorten chromatografie, maar ze werken allemaal volgens hetzelfde principe. Door middel van een stationaire (stilstaande) fase en een.

Algemeen De kolommen gebruikt bij gaschromatografie zijn te. Bij gepakte kolommen is de vloeibare stationaire fase als een dun laagje op. HPLC lijkt op GC maar dan met vloeistof in plaats van gas. En de stationaire fase bestaat uit heel kleine korreltjes (0,003 - 0,010 mm). GC -MS is een methode waarmee een componentenmengsel kan worden. De polariteit van de stationaire fase is zoveel mogelijk gelijk aan de polariteit van de. Werkt hetzelfde als papierchromatografie.

Dit vergelijk zal doormiddel van chromatografie gebeuren. Het mengsel dat moet worden gescheiden wordt aangebracht op een stilstaande stationaire fase. De snelheid waarmee het mengsel met de mobiele fase wordt meegenomen. Het principe van een gaschromatograaf beschrijven.

Scheiding van de componenten gebeurt op het kookpunt en de interactie met de stationaire fase van de GC - kolom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.