maandag 28 maart 2016

Wassen op 40 graden ipv 30

Gevoelsmatig was ik liever op 40 graden, maar kan dat ook met tshirts en truien waar 30. Indien 30 graden wasvoorschrift is de kans op krimp enorm. Als je oplet zie je dat deze schommelt ipv draait bij een wolwas.

Wassen op 40 graden ipv 30
Misschien een hele stomme vraag, maar: Kun je kleren waarin staat aangeven dat ze op 30 graden gewassen moeten worden, ook gewoon op. Kleding die je vaak draagt, zoals T-shirts, jeansbroeken en blouses was je op 40 graden. Daarnaast is het beter voor het milieu om op lagere temperaturen te wassen. Wanneer je van 40 naar 30 graden gaat bespaar je 26% energie.
Wassen op 40 graden ipv 30
Anders loop je het risico dat je plots een roze onderbroek hebt i. Wasgoed dat niet al te vies is, kan je prima wassen op 30 graden.

Vieze was wordt prima schoon op 40 graden. En om nou mn donkere 40 graden was op 30 te doen omdat die niet. Zo lang je iets maar kouder wast en korter, in plaats van heter en langer. Waarom er dan op veel kleding staat " wassen op 30 - 40 graden " terwijl het dan. In plaats van een topic openen op Fok! Ik was meestal op 30, soms op 40 graden.

Tegenwoordig wordt op veel wasmiddelen vermeld dat ze al op 30 of 40 graden schoon wassen. Echter op deze temperaturen sterven. Vroeger werd veel wasgoed vrij heet gewassen: vaak op 60 graden, sommige. Om dit te bereiken is het niet voldoende om op 30 of 40 graden te wassen. Dat betekent maximaal op 30 (of 60, als er 60 staat) graden wassen. Op 30 °C of 40 °C verwijder je de meeste vlekken, eventueel met behulp van een. Wassen op 40 graden De meeste mensen wassen hun handdoeken op minimaal 60.

Voor de meeste wasjes is 30 graden al voldoende. Als je in plaats van wasverzachter te gebruiken, dit bakje vult met azijn, dan komen de kleuren van. Te koud wassen is vaak geen probleem. Dan wordt je kleding niet altijd even schoon, maar het zal in ieder geval niet krimpen. Op 30 graden wassen, in plaats van 40, levert al een energiebesparing van 26% op. Dat is toch al gauw 20 euro per jaar. Gebruik de eco-knop of eco-stand in plaats van het gewone programma.

Toch is wassen op 40 of 60 graden met eco-stand 30 procent zuiniger dan het. Door t-shirts binnenstebuiten te wassen slijt de kleding aan de. Ook witte shirts moeten op maximaal 40 graden gewassen worden. Bestel nu deze printed tee voor € 19,95 i.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.