donderdag 19 mei 2016

Bospeen stomen

Vervolgens kun je een kleine wortel, zoals een waspeen of bospeen, schrappen. De bospeen kan vervolgens gekookt worden. Of bereid bospeen in de magnetron in 4-5 minuten. Je kunt de groente ook roerbakken in 6-8 minuten. Gestoomde wortels zijn een snel en makkelijk bijgerecht dat bij haast elke maaltijd past.

Stomen is één van de gezondste manieren om. Boerenkool: Van nerven ontdaan en in kleine stukjes.

Bospeen stomen
Ik zou gewoon even uitproberen hoelang je ze precies moet stomen. Bospeen, in schuine stukken gaatjespan stomen. Zo blijft de smaak nog beter bewaard. Normaal gesproken is 10 minuten genoeg. Gekarameliseerde wortelen met honing is een fijn groente bijgerecht. Het is een makkelijk en lekker recept voor bij een etentje of bij een stukje. In dit recept stomen we wortelen in wijn gaar.

Doordat het stomen in de oven gebeurd heb je er weinig omkijken naar. Worteltjes of bospeen kun je het gehele.

Bospeen stomen
Eerst koken (of stomen, dit deed ik) Dan pureren en om het echt glad en zonder stukjes te. Het lekkerste foodblog van Nederland met makkelijke en gezonde recepten. Een lekker gerecht uit de oven, bospeen met gemalen koriander en gemberpoeder. Wortels stomen weet ik wel, maar doperwten gebruik ik eigenlijk altijd alleen maar een handjevol door groenteschotels ofzo. Maak zelf het groentehapje met wortel voor je baby.

Zelf babyvoeding maken is makkelijk en leuk. Meer recepten van groentehapjes vind je op Smikkels. Klein beetje olijfolie, peper en wat zout erover, meer hebben ze niet nodig. Roergebakken bospeen met peultjes, gemberwortel, kokosmelk en. Waspeen is niets anders dan de bekende bospeen die is ontdaan van loof en gewassen. Voedingswaarden Wortel bospeen rauw. Zo kun je ze koken, wokken of stomen.

Maar ook rauw doet de bospeen het goed. Voeg daarna de bospeen toe en verwarm nog 3-4 minuten. Laat de filets, afhankelijk van de dikte, 5-7 minuten stomen tot ze net niet meer glazig maar wel. Basistechnieken: Bakken, roosteren, blancheren, koken, stomen, braiseren, stoven, glaceren, karamelliseren, pureren, raspen, roerbakken. Bij stomen geeft de huid namelijk weinig extra smaak af en nog.

Een lekker en simpel recept om van je gekookte worteltjes iets bijzonders te maken door ze in sinaasappelsap te garen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.