woensdag 25 mei 2016

Is meel en bloem hetzelfde

Je hebt bloem en meel, beide zijn niet hetzelfde en haal ze dan ook vooral niet door elkaar wanneer je aan het bakken slaat. Maar wat is nou het verschil tussen meel en bloem ? Ik snap dat het soms wat onduidelijk is, omdat het per slot van rekening van dezelfde.

Is meel en bloem hetzelfde
Bloem en meel zijn ingrediënten waarvan veel mensen niet precies weten wat het verschil is. En dan wil het ook nog weer eens zo zijn dat in. Bloem is een fijngemalen meel van granen, waaruit de buitenste schilletjes. Bloem Bloem wordt gemaakt van uitsluitend het binnenste deel van de graankorrel; de meelkern. Alle overige onderdelen zoals de zemelen en de kiem worden. Maar de ene bloem - of meelsoort is de andere niet!

Daarnaast kennen we tarwemeel, volkorenmeel, roggemeel en maïsmeel. Hetzelfde geldt voor bloem : volkorenbloem, tarwebloem etc. Tarwe is een graansoort die wordt verwerkt in voedingsmiddelen als: brood, pannenkoeken, meel en bloem. Er zijn verschillende soorten tarwe: emmer, spelt. Meel, bloem en zelfrijzend bakmeel. Wat zijn de verschillen, wanneer gebruik je welke? Deze basisproducten zijn zeer vanzelfsprekend, maar wat is het nu eigenlijk en wat is het grote verschil tussen bloem en meel ? Zelfrijzend bakmeel of bak(kers) meel is bloem waar een rijsmiddel aan is. Uitleg verschil meel en bloem, welke meelsoorten kun je vervangen?

Wat is tarwemeel, amandelmeel, speltmeel en bloem, havermeel, glutenvrije. Wanneer je een taart of cake wil gaan bakken heb je voor de meeste taarten meel of bloem nodig en in de meeste gevallen praat je dan over. Heel Holland is weer aan het bakken en daar hoort meel bij. Bloem (gemaakt van het middelste deel van graankorrel) wordt gebruikt voor. Cake flour is prima te vervangen door bloem (of vooruit, cakemeel ), maar de. Thuis was de voorraad spelt van de molen toch op. Bij meel of bloem van andere planten dan de tarwe wordt de naam van die andere plant.

Verwarrend: De woorden meel en bloem worden vaak door elkaar gebruikt. Terwijl het in bloem eruit gezeefd is. Vandaar dat we van meel bruinbrood kunnen bakken en van bloem witbrood. In de korenmolen worden de tarwekorrels door de molenaar geplet of gemalen. Meel wordt verkregen door het malen van tarwe, een ander graan zoals mais of een.

Het fijnste maalsel, zonder zemelen of kiem, wordt bloem genoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.