zaterdag 23 juli 2016

Baktijd zelfgemaakte pizza

Na de voorbereiding is het tijd om de pizza te bakken in de oven. Deze korte baktijd is bepalend voor de structuur van de korst. Ik haal de pizza uit de oven als de rand (korst) krokant is.

Baktijd zelfgemaakte pizza
Maar steeds blijkt dat het middelste deel van het deeg nog onvoldoende gebakken is. Voor de pizzabodem : doe de bloem in een schaal en maak een kuiltje in het midden en giet daar de olijfolie en het water in. Wij eten graag pizza, en het is erg makkelijk om ze uit de schappen of het diepvriesvak van de supermarkt te halen. Elektrische oven: 215 °C, Heteluchtoven: 200 °C, Gasoven: stand 5. Snijd de ingrediënten (voor op de pizza ). Doe de olijfolie, zout en peper in een kuiltje in het midden. Binnen tien minuten een zelfbereide pizza met verse ingrediënten op tafel inclusief baktijd is kinderspel met dit recept.

Er is weinig zo fijn als je, vanaf de basis zelfgemaakte, pizza uit de oven halen wanneer de geur je tegemoet komt en de pizza je toe lijkt te. Want dan zou de onderkant van de pizza toch nat moeten zijn? Een zelfgemaakte pizzabodem met gistdeeg is veel werk mislukt ook nog vaak ( Pizzabodem...... net karton!). Deze bodem van zelfrijzend bakmeel is veel. Gebruik deze kant en klare bodem en de tomatensaus als basis en stel naar eigen smaak een pizza samen. Lekker, maar ik wist dat het nog lekkerder kon.

Baktijd zelfgemaakte pizza
Op dit moment is pizza mijn lievelingseten.

Mijn “lievelings” is nogal vaak aan verandering onderhevig. Je geeft ze een zelfgemaakte pizzabodem, met huisgemaakte basis tomatensaus en ze. De baktijd varieert per oven, maar zal ongeveer 20 minuten zijn. Een snelle en makkelijke pizza met bladerdeeg als bodem. Ik heb er mozarella, paprika en chorizo opgedaan, maar je kan je eigen favoriete ingrediënten.

Snel en makkelijk pizza recept met een knapperige bodem van turks brood belegd met gehakt, tomaat en champignons. DE SLEUTEL TOT PERFECTE ZELFGEMAAKTE PIZZA. Als je de moeite hebt genomen om zelf pizzadeeg te maken, dan is het natuurlijk jammer als je zelfgemaakte pizza niet perfect uit de oven komt. Laat hem tussen de 10 en 15 minuten bakken en controleer af en toe. Met de knoppen aan de voorkant van het apparaat stel je de baktijd en temperatuur in.

Gewoon lekker lui voor de TV met pizza en cola. Ik wilde binnenkort eens gaan experimenteren met zelfgemaakte. Nieuw nu ook een handige printversie kijk op Airfryer baktijden boekje voor een handig afdruk formaat. Mini Pizza baguette van de Aldi: 10 minuten op 160°. Qua smaak komt het welliswaar niet in de buurt van een echte pizza.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.