woensdag 21 december 2016

Hoe stoom je spruiten

Op welke verschillende manieren kun je spruiten bereiden, en hoe doe moet je dat. Maar je kunt ze ook bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen en in de. Ik vind spruitjes heerlijk om te eten.

Hoe stoom je spruiten
Koken, (roer) bakken, in de oven of stomen. Maar hoe werkt stomen nou eigenlijk precies en wat zijn de verschillende manieren om dit thuis ook te doen?

Geüpload door kokenmetdorus In deze les leer je spruitjes schoonmaken. Deze kun je vervolgens koken, stomen of roerbakken.

Hoe stoom je spruiten
Breng zoveel water aan de kook in een pan dat de stoommand het water niet raakt. Doe de spruitjes in de stoommand en stoom ze in 15 min. Maar dan wordt die titel zo lang, hè.

Ik ben weer aan de kook geweest met spelt. Een kookmethode die steeds vaker gebruikt wordt is het stomen. Kook de knapperig verse spruitjes in de magnetron of stoom de spruitjes gaar. Alleen in een nieuwe klas, hoe komt mijn kind daar overheen?

Spruitjes stomen moet ook wel lukken, denk ik. Hoe verser ze worden klaargemaakt, hoe lekkerder. U kunt spruiten ook stomen, smoren of blancheren en laten sudderen in bouillon met uienringen en. Recept: Gestoomde spruiten met spekjes en kerrie. De paarse spruiten hebben naast een andere kleur ook een zoetere, mildere en.

Om te stomen, doe de schoongemaakte paarse spruiten in een stoompan en. Daarom geldt als regel dat hoe meer groente je blancheert, hoe langer het duurt. Daarnaast ontstaat er druk met het deksel erop zodat er stoom komt die warmer. Je kunt ze het beste bakken, stomen of wokken. Hoe lang moet je bijvoorbeeld broccoli, peultjes of witlof koken voordat het gaar is?

Als je spruitjes kookt, snijd dan een kruis in de stronk dan zijn ze veel eerder. De hedendaagse spruitjesrassen smaken. Althans, van tevoren voorkoken of stomen en vlak voor het diner grillen. Eerder al schreef ik hoe je spruitjes lekker maakt met sojasaus en.

Hoe bereid je het beste de paarse spruit. Berichten over Groenten stomen in Thermomix geschreven door ThermoPins. Door de paarse spruiten te koken trekt de kleur er deels uit. Gestoomde en dan gebakken spruitjes met ui, rode peper, knoflook, citroensap. Hoe heerlijk ook, het valt niet mee om telkens weer iets nieuws te bedenken.

Ik heb paarse spruiten gekocht, maar nu lees ik overal dat tijdens. Kan ook wokken of stomen, maar dan nog schijnt het zijn kleur te verliezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.