woensdag 22 februari 2017

Gevulde flensjes nagerecht geflambeerd met likeur

Nagerecht dat bestaat uit een gevuld flensje dat geflambeerd is met likeur (12). Een klassiek Frans nagerecht dat nooit uit de mode raakt, en niet zo moeilijk te bereiden als je zou verwachten. Kijk over de schouder mee van deze chef. Op de Hotelschool maakte ik vaak geflambeerde flensjes met kaneelijs maar.

Het warme rode fruit geeft het nagerecht een extra kerstig tintje. Zelf heerlijke gevulde flensjes maken kan gemakkelijk met dit lekkere recept.

Gevulde flensjes nagerecht geflambeerd met likeur
Maak flensjes met aardbeien en natuurlijk een scheut likeur. Een crêpe suzette is een nagerecht bestaand uit een flensje (dunne pannenkoek ) in. Het gerecht wordt doorgaans geflambeerd opgediend.

Crêpe Suzette is een frans nagerecht bestaand uit een flensje in. Italiaans nagerecht tournedos = biefstuk van de haas. Maar wel geflambeerd in triple-sec, op drank wordt niet bezuinigd. Leg de warme pannenkoek op een bord en smeer de bovenzijde volledig in met chocopasta.

Giet de nog brandende likeur over de flensjes en dien onmiddellijk op. Uw dessert is dan niet geflambeerd, maar zeker even lekker!

Gevulde flensjes nagerecht geflambeerd met likeur
Koude gepocheerde zeekreeft op Russische wijze geserveerd met gevulde. Steek de likeur aan en giet de brandende likeur over de flensjestaart. Koffie, ; Koude en warme chocolademelk,; Likeur ,; Melk,; Sap,; Sterke drank,; Thee.

De lekkerste toetjes en nagerechten met bijvoorbeeld ijs, mousse, fruit of. Of probeer eens de geflambeerde sinaasappels of aardbeien met zwarte peper. Het bekende wintersport gerecht van zoete luchtige stukjes pannenkoek, deze keer. Gevulde soesjes met ijs en chocoladesaus profiterolles with. Crème brûlee, Mini gevulde pitasandwich. Grand Marnier pancake with icecream and Grand Marnier.

Suzette ( flensje met sinaasappel en geflambeerd met likeur ). Het zijn geflambeerde flensjes met sinaasappelsaus. Per ongeluk vatte de sinaasappellikeur vlam toen het gerecht werd opgediend. Zes soorten van warme nagerechten kunnen opschrijven. Warme geflambeerde kersen (cérises flambées). Dit zijn gefrituurde, gevulde halve maantjes van deeg.

Risolles: heerlijke gepaneerde gevulde flensjes met een vulling van gehakt of. Dat ene recept voor geflambeerde flensjes met gekarameliseerde appel is altijd blijven plakken. Deze fabuleuze flensjes heb ik gemaakt als zoet nagerecht. Pannenkoek met kaas of spek of krenten of ham of appel of naturel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.