vrijdag 31 maart 2017

Gietijzeren pan in vaatwasser

De afgelopen jaren winnen gietijzeren pannen steeds meer aan. In plaats van een retourtje vaatwasser of een sponsje met zeep, zijn er. Een gietijzeren pan mag je niet in de vaatwasser zetten, maar het schoonmaken ervan is gelukkig niet veel werk.

Gietijzeren pan in vaatwasser
Laat de pan eerst goed afkoelen en was hem. Alstublieft, zet een gietijzeren pan NOOIT in een vaatwasser. U vernielt hiermee binnen een tot enkele jaren het glazuur en daarmee de pan. Reiniging in de vaatwasser is zeer sterk af te raden.
Gietijzeren pan in vaatwasser
Zo worden er nog steeds gietijzeren pannen gebruikt die meer dan 100 jaar oud zijn.

Het voordeel van gietijzer is dat het een puur product is zonder chemische. Er is geen beschrijving beschikbaar voor dit resultaat vanwege de robots. Bescherm, bij het verplaatsen van uw pan, uw handen daarom altijd door. Een beetje persoonlijke aandacht in de vorm van een handwasje doet een gietijzeren pan goed. De reinigingsmiddelen in de vaatwasser zijn wat agressiever dan gewoon afwasmiddel. Een pan van gietijzer is gemaakt voor het leven. Doe een gietijzeren pan liever niet in de vaatwasser. Zie onderaan hoe je een wok of een grillpan schoonmaakt.

Gietijzeren pan in vaatwasser
Bakpannen houden eigenlijk nooit van de vaatwasser. Aluminium, gietijzer en plaatstaal mogen NOOIT in de vaatwasser. Je doet een leven lang met een gietijzeren pan. Behalve als je hem in de vaatwasser zet, of hem op een andere manier mishandelt. Ik kwak die gietijzeren pan van mij gewoon in het afwasmachine hoor. Iemand ervaring met gietijzer in de vaatwasser ? Was deze altijd met de hand af, met warm water en een normaal afwasmiddel. Gietijzeren braadpannen zijn niet vaatwasserbestendig. Persoonlijk vind ik een gietijzeren pan eigenlijk het beste alternatief voor de anti- aanbak.

Ook is rvs uitstekend bestand tegen de vaatwasser. Nooit in de vaatwasser of afwassen met sop. Laat een pan nooit te lang zonder inhoud op hoog vuur staan. Met deze nieuwe serie gegoten pannen, kunnen wij voor het eerst echte gietijzeren pannen maken die zó licht van gewicht zijn.

Echt van mijn oma: doe wat soda in de aangekoekte pan met een laagje heet water. Daarna afwassen of in vaatwasser Helpt ook bij de ergste vervuiling. Hoe maak ik bij normaal gebruik mijn pannen het beste schoon? Ik doe een koekenpan ook gewoon in de vaatwasser.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.