woensdag 7 juni 2017

Worteltjes koken met suiker

Zet de groente op in een laagje water met een beetje zout en wat suiker. Zet een pan op met ¾ water erin en doe hierin het zout, de suiker en de wortels. Maar hoe lang moeten wortels koken, en welke andere manieren zijn er om. Voor gekaramelliseerde worteltjes voeg je een eetlepel suiker toe en bak je de. Meestal kook ik worteltjes en maak ik er daarna een lekker roomsausje bij maar. Voeg daarna de suiker en de bouillon toe aan de worteltjes. Wortels koken, hoe lang je wortels moet koken hangt af van welke soort.

Worteltjes koken met suiker
Voeg peper, zout en tijm toe en overgiet de worteltjes met water zodat deze bijna oversopt worden.

Voeg vervolgens een eetlepel suiker toe. Competentie: Bereidingstechniek koken CVB. O Doe een klein klontje boter en een beetje suiker over de wortelen en schut ze even op. Wortels moeten gemiddeld 10 minuten koken voordat ze gaar zijn.

Snij de worteltjes in gelijke stukjes; Hak de peterselie fijn; Kook de worteltjes in. Rauw zijn ze niet aan te slepen maar voor verwarmde wortelen halen ze allemaal hun neus op. Oja en er hoort suiker in dit gerecht en dat. Sommige mensen voegen een paar scheppen suiker toe aan het water. Bak ze kort op hoog vuur met wat honing of suiker. Zelf heb ik er wel een iets over gehoord maar ik had ze nog nooit zelf gemaakt. Maak de bospeen schoon, schrap de worteltjes en was ze goed. Breng de worteltjes aan de kook met de deksel op de pan en zet het.

Hoe zit het met de goede voornemens? Even helemaal geen suiker meer bijvoorbeeld? Voeg er twee twijgjes tijm, enkele laurierbladeren, een flinke snuif zout, een scheut olijfolie en een grote eetlepel suiker aan toe. In dit recept stomen we wortelen in wijn gaar. Strooi en giet peper, zout, suiker, sinaasappelsap en wijn over de worteltjes. Peultjes en worteltjes : Lekkere, gemakkelijke recepten voor groenten koken. Klontje suiker in het kookwater en het is een delicatesse. De worteltjes na je toe schoon schrapen, en alles blijft schoon het spat niet alles vies.

Bij niet-biologische wortels kun je extra suiker toevoegen als je ze kookt. Je kunt ze het beste koken in een bodempje water, stomen of rauw eten in een. Niet te lang doorkoken, want wortelsnoepjes moeten nog wel een beetje een bite hebben. Eigenlijk zoals je normaal altijd worteltjes zou koken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.