vrijdag 28 juli 2017

Elektronische aangifte politie

U kunt op verschillende manieren aangifte doen of iets melden aan de politie. Makkelijker aangifte doen via politie. De vernieuwde aangiftemodule gaat online op 30 april.

Elektronische aangifte politie
Waarom heb ik DigiD nodig om aangifte te kunnen doen via internet? U kunt via internet, telefonisch of op het politiebureau aangifte doen bij de politie.

Het doen van aangiften van delicten per internet bij de politie blijkt in de praktijk niet goed te verlopen. Enkel van volgende misdrijven kan je elektronische aangifte doen: winkeldiefstal; beschadigingen (vandalisme of graffiti); (brom)fietsdiefstallen. In oktober startte de politie in Midden- en West-Brabant met de elektronische aangifte, sindsdien zijn er per maand ongeveer duizend aangiften gedaan, meldt. De politie houdt iemand aan in het ziekenhuis, en nu? Met een elektronische aangifte kan de politie zaken sneller afhandelen. Hetzelfde geldt voor het doen van telefonische aangifte en elektronische aangifte via in- ternet.

Met het wetsvoorstel wordt de elektronische aangifte de start van het. Hierdoor wordt het zowel voor slachtoffers van misdrijven als voor de politie. Wetboek van Strafrecht waardoor het langs elektronische weg aangifte doen van. Het wordt gemakkelijker om bij de politie aangifte te doen. Degene die een strafbaar feit wil aangeven hoeft hiervoor niet meer naar het.

Elektronische aangifte politie
De Nederlandse politie is gestart met aangifte via internet. Nederland van een aantal delicten elektronisch aangifte kunnen doen. Elektronische aangifte was bedacht als extra dienstverlening, niet om de.

Voor de politie is de tevredenheid van de burger een belangrijk. Aangifte doen is een strafbaar feit melden bij de politie. Verder heeft uw Kamer de regering verzocht een elektronisch aangiftevolgsysteem bij de politie te introduceren en te bewerkstelligen dat de elektronisch. Red: Wijzigt het Besluit elektronische aangifte. Het Besluit kwaliteitszorg politie wordt ingetrokken.

Burgers moeten altijd, direct en op passende wijze aangifte kunnen doen: via de elektronische weg, schriftelijk, telefonisch of in een persoonlijk gesprek met. In de meeste gevallen is de aangifte de aanleiding voor de politie tot het doen van. Je moet de NPB dan persoonlijk machtigen om namens jou aangifte te. De electronische handtekening is nog niet echt ingeburgerd.

Komt een vrouw bij de politie … ze wil aangifte doen van diefstal van haar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.