vrijdag 28 juli 2017

Spelling d of t

Veel mensen hebben moeite met de spelling van de Nederlandse taal. Moet je een klinker toevoegen of juist niet? De regels van de werkwoordspelling worden vaak verkeerd toegepast. Test hier je kennis over de werkwoordspelling. Spelling - D, T of DT: Heb je het verbruid of verbruidt? Dat is hèt grote spellingprobleem in het Nederlands, vooral bij werkwoorden.

Doe er je voordeel mee, want eigenlijk is spelling net als abstracte wetenschap: gewoon de. Hieronder vind je de belangrijkste spellingregels voor werkwoorden. Wat is de correcte spelling van het voltooid deelwoord van verhuizen? Opdrachtkaartjes - alleen (gebruik icm woordpakket of spellingkaartjes ). In welke zin is het dikgedrukte werkwoord. Werkwoordspelling : verleden tijd en voltooid deelwoord. Je hoort vaak of een voltooid deelwoord op een -t of - d eindigt door er een -e achter te denken. Het grootste probleem in de spelling van het Nederlands is het schrijven van een d, t of dt als je aan het eind van een woord een t-klank hoort. Fouten in de dt- spelling zijn denkfouten.

Schema werkwoordspelling in de tegenwoordige tijd (tt).

Spelling d of t
Welkom bij het onderdeel werkwoordspelling. Gebeuren wordt hier gebruikt als voltooid deelwoord, dus is de laatste letter een d. Meestal schrijf je de werkwoorden wel goed. Alleen in sommige gevallen leveren werkwoorden problemen op.

Weet je soms niet wanneer een woord eindigt op een d, t of dt? Meervouden: Woorden die eindigen op een -t of – d. Wil je ook beter worden in taal - spelling ? Deze krijgen -tt- of -dd- Niet een persoonsvorm? Schrijf het zo simpel als je het hoort (en maak het langer). Druk dan op "Antwoord controleren" om de antwoorden te. Dyslexie oefeningen: contact – boeken – uitleg – links – achtergrond – oude siteLET OP! Overhoor jezelf in het Engels, Frans, Duits, Spaans of in andere talen. Een handig trucje voor als je het niet meer weet: vervang het werkwoord door lopen! Branden - brand - (stam eindigT op d ) - brandde - gebrand.

Filmpjes over - d ,-dt of -t bij het werkwoord in de tijd van nu, klik dan hier en hier. Als je twijfelt tussen de - d of de -t kun je kijken naar de verleden tijd. Het eerste deel van de samenstelling eindigt op ~t of ~ d. KoFSCHiPTaXi verwerkt, gefaxt, geluncht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.