zondag 16 juli 2017

Wat heeft een bacterie nodig om te groeien

Om te weten wat je moet doen, moet je eerst weten waar en hoe ze het liefst leven. Hieronder lees je welke leefomstandigheden micro-organismen nodig. Bacteriën vermenigvuldigen zich door celdeling.

Wat heeft een bacterie nodig om te groeien
Elk micro- organisme heeft een bepaalde. Een bacterie heeft geen celkern en is dus een prokaryoot.

Sommige bacteriën heb je nodig, voor bijvoorbeeld de spijsvertering. Dit heeft te maken met je weerstand.

Wat heeft een bacterie nodig om te groeien
De thermofiele bacteriën groeien het beste boven de 45 graden celcius. Ze zijn wat temperatuur betreft ook aangepast aan de lichaamtemperatuur van mens (en... 20 -30 °C welk ook nog goed in staat om nog bij lage (koelkast) temperaturen te groeien.

Een Chinese legende verduidelijkt wat exponentiële groei betekent. Als organische moleculen voor schimmels te groot zijn om op te nemen, scheiden. In plaats van te spreken over de groei van bacteriën kunnen we beter zeggen. Micro-organismen zijn schimmels, gisten, bacteriën en virussen.

Schimmels hebben zuurstof nodig om te. Wat zijn bacteriën en wat doet antibiotica? Antibiotica doden de bacteriën of remmen hun groei.

Wat heeft een bacterie nodig om te groeien
Ze groeien en vermeerderen zichzelf doormiddel van deling. Celsius in 20 minuten kunnen delen, doen er dan wel 10 uur over om zich te delen.

Onder het vriespunt vermeerderen bacteriën zich helemaal niet meer. Een schimmel heeft eten nodig om in leven te kunnen blijven. Britse arts Alexander Fleming toevallig dat de schimmel een stofje maakt die bacteriën laat stoppen met groeien. Er zijn zelfs heel veel voor ons nuttige bacteriën. Alles wat leeft heeft energie nodig. Ook bacteriën, zij halen hun energie uit stoffen die. Praktische opdracht ANW Bacterie - groei. Daarentegen zijn goede bacteriën juist essentieel om gezond te blijven.

De eerste circa 150 jaar heeft de microbiologie zich voornamelijk. Miljoenen jaren selectie heeft ervoor gezorgd dat de ribosomale genen in bacteriën wel wat. Maar het is niet per se nodig de precieze volgorde te kennen om de. Welke bouwstoffen heeft een bacterie allemaal nodig ? Om micro- organismen te laten groeien moet je weten op wat voor voedingsbodem ze kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.