Al hoe wel ik de stoomoven niet elke dag gebruik heb ik geen moment spijt van deze keuze. Ik vind hem ideaal om vooral vis en groente in te. Snijdt de witlof doormidden, verwijder de harde kern en uitterste bladen. Leg de witlof naast elkaar aan een kant van de plaat.
Van gerechten bereid in de Miele stoomoven blijven vitamines. Receptuur Trudelies Schouten fotografie Eric van Lokven bereiding Bart. De stoomoven XL met oven van Miele biedt veel ruimte voor creativiteit.
Met vis kun je alle kanten op: stomen, bakken, grillen, frituren, stoven, bereiden in de oven en op de bbq. Wat alle basistechnieken gemeen hebben is dat. En helemaal lekker is het wanneer je het klaarmaakt in een stoomoven. De smaken, vitamines en structuren blijven zo veel beter behouden en de zalm blijft dus.
Als de vis in de oven of magnetron bereid gaat worden hoeft de vis niet van tevoren worden ontdooid. De bereidingstijd zal dan wel langer zijn. In een stoomoven wordt de vis precies goed gegaard en is hij supersnel klaar. Een oven en stoomoven in één, FullSteam combineert de kracht van stoom – ideaal voor smakelijke vis - en groentegerechten – met de conventionele voordelen. Nu ben ik op zoek naar lekkere recepten die ik hierin klaar kan maken. Met dit recept maak je aziatische vis in de stoomoven.
Een gezond en eenvoudig gerecht dat ook in een gewone oven te maken is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.