zaterdag 19 augustus 2017

Stoomoven recepten vis

Al hoe wel ik de stoomoven niet elke dag gebruik heb ik geen moment spijt van deze keuze. Ik vind hem ideaal om vooral vis en groente in te. Snijdt de witlof doormidden, verwijder de harde kern en uitterste bladen. Leg de witlof naast elkaar aan een kant van de plaat.

Van gerechten bereid in de Miele stoomoven blijven vitamines. Receptuur Trudelies Schouten fotografie Eric van Lokven bereiding Bart. De stoomoven XL met oven van Miele biedt veel ruimte voor creativiteit.

Stoomoven recepten vis
Vis kan je op veel verschillende manieren bereiden. Vis kunje bijvoorbeeld heel goed stomen in en stoomoven of gewoon in een stoommandje. Gepocheerde zalm met spinazie en groene asperges. Deze keer maak ik kabeljauw in de Míele stoomoven. Wij hebben dit recept in een stoomoven gemaakt, maar je kunt deze Aziatische vis natuurlijk ook in een gewone oven bereiden.

Met vis kun je alle kanten op: stomen, bakken, grillen, frituren, stoven, bereiden in de oven en op de bbq. Wat alle basistechnieken gemeen hebben is dat. En helemaal lekker is het wanneer je het klaarmaakt in een stoomoven. De smaken, vitamines en structuren blijven zo veel beter behouden en de zalm blijft dus.

Stoomoven recepten vis
Nog niet ingeschreven voor onze stoomoven tips en recepten ? Vlees en vis zullen mals en sappig blijven en niet meer uitdrogen - Groenten. Stoomoven Rolletjes van tongschar met paddenstoelen en kervel. Hoewel je waarschijnlijk meteen aan groenten, rijst en aardappeltjes denkt kun je ook vlees, vis, gevogelte en zelfs schaal- en schelpdieren heel goed stomen.

Als de vis in de oven of magnetron bereid gaat worden hoeft de vis niet van tevoren worden ontdooid. De bereidingstijd zal dan wel langer zijn. In een stoomoven wordt de vis precies goed gegaard en is hij supersnel klaar. Een oven en stoomoven in één, FullSteam combineert de kracht van stoom – ideaal voor smakelijke vis - en groentegerechten – met de conventionele voordelen. Nu ben ik op zoek naar lekkere recepten die ik hierin klaar kan maken. Met dit recept maak je aziatische vis in de stoomoven.

Een gezond en eenvoudig gerecht dat ook in een gewone oven te maken is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.