dinsdag 12 september 2017

Hoe werkt een radiator

Een radiator is in technisch jargon een warmtewisselaar. Het zorgt ervoor dat er warmte aan de ruimte wordt afgegeven. Werkt het met warm en koud water of ook met gas en kan er een gaslek ontstaan dus gas vrij komen door een radiator ? Alleen zonder zuinige cv-ketel of radiator. Hoe groter het oppervlak dat warmte uitstraalt, hoe beter het verwarmt. De online garage is een YouTube kanaal dat is gespecialiseerd in voertuigen. In een radiateur wordt de door een watergekoelde verbrandingsmotor.

Hoe werkt een radiator
De werking van de centrale verwarming uitgelegd, inclusief onderdelen als het expansievat, de vulkraan, de thermostaat, de radiatoren en.

Via de buizen stroomt het water naar de verwarming die door het hele huis hangt : de radiatoren. Soms worden die zo heet dat je er niet met je. Als het koud is kan er warm CV-water naar de radiator stromen. Wij leggen uit hoe een cv-ketel en de randapparatuur werken.

Door deze leiding stroomt het hete cv-water naar de radiatoren. Een breed assortiment op het gebied van verwarming met radiatoren en. Hoe worden radiatoren geïnstalleerd en hoe aangesloten. Convectoren zien er vrijwel hetzelfde uit als de traditionele radiatoren.

Hoe werkt een radiator
Het verschil zit hem dus in de werking van de beide radiatoren. Kun je maar niet kiezen tussen radiatoren en convectoren? Vasco legt je met plezier de verschillen, voordelen en nadelen van beide opties uit. Wat is het verschil tussen een thermostaatknop en een radiatorkraan ? Naast de cv-ketel is een expansievat geplaatst. Centrale verwarming verplaatst de warmte naar de radiatoren, of een ander verwarmend oppervlak, via de verdeler van het. Er bestaat veel onduidelijkheid over het voetventiel van een radiator. Er zijn verschillende types aanwezig waarop we straks terugkomen.

In de praktijk weet niet iedere gebruiker hoe dit werkt. De warmte die dan nog in de radiator zit werd alsnog aan de ruimte afgestaan. Hoe werkt dat in praktijk (of werkt het niet)? Hoe kan het dat radiatoren en convectoren nog zo populair zijn, wat zijn precies de verschillen en natuurlijk de hamvraag: welke is beter? Van daaruit wordt de warmte doorgeleid naar uw radiatoren. Koude lucht stroomt langs de warme. Ik heb een MZ Skorpion maar begrijp niet hoe de thermostaat werkt.

Vanaf de waterpomp loopt een slang richting radiator.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.