zaterdag 20 januari 2018

Bospeen schoonmaken

Verwijder het eventueel aanwezige loof. Was de bospeen voordat je hem gaat schrappen of schillen. Vervolgens kun je een kleine wortel, zoals een waspeen of bospeen, schrappen.

Bospeen schoonmaken
Nadat je de wortels hebt schoongemaakt kunnen ze direct in de pan. Was wortels altijd voor gebruik en snijd een stukje van de boven- en onderkant. Snijd met het aardappelschilmesje de kontjes en het andere uiteinde van de wortels af. Wil je rauwe bospeen invriezen, blancheer hem dan eerst 2-4 minuten. Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden van bospeen ? Wortelen en ook komkommers schoonmaken kun je prima met een kaasschaaf doen.

Wortels kun je gemakkelijk schoonmaken met een aspergeschiller. Voedingsmiddel per 100g Wortel bospeen rauw. Waspeen hoeft niet schoongemaakt te worden. Schoonmaken : Heel jonge worteltjes en jonge bospeen. Onder de kraan goed schoon borstelen en de onderste puntjes en de kroontjes (met het loof) er af. Bospeen heeft een kenmerkende friszoete smaak. Wij gebruikten al geschrapte bospeen maar mocht je een bos bospeen gekocht hebben dan moet je deze eerst even schoonmaken door ze.

Bospeen schoonmaken
Carotine geeft de oranje-rode kleur aan de wortel.

Wortels die langer in de grond hebben gestaan hebben een donkere. Bij minimaal -18 graden is bospeen tot 12 maanden houdbaar. De bereiding van bospeen is zeer eenvoudig. Bieslook fijnknippen en door zure room roeren. Aardappels schillen, wassen en in ca. Wortels wassen, schoonmaken en met dunschiller in lengte in dunne plakken schaven. Paprika wassen, schoonmaken en in flinterdunne. Parelhoenderfilet met bospeen, uiencompote haricots verts en jus van dragon en.

Het tipje van de parelhoenderfilet schoonmaken (ontdoen van het vlees). Wat ik doe is het loof eraf halen, goed schoonmaken (schrappen als je wilt) en dan in een. Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Zalm bestrooien met zout en peper en in 8. Deze heerlijke risotto met bospeen uit het kookboek Groente! Het lekkerste is om verse bospeen te nemen voor deze worteltjes. Maak eerst de bospeen schoon door het loof eraf te snijden en dan.

Uit luiheid doe ik het ook met een.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.