woensdag 4 april 2018

Rauwe courgette giftig

Helaas is het niet zien of een courgette bitter en dus giftig is, maar je kunt het natuurlijk wel proeven. Neem gewoon een heel klein hapje, rauw. Zijn alle courgettes uit eigen moestuin mogelijk giftig ?

Rauwe courgette giftig
En kan een courgette uit de supermarkt ook giftig zijn? Een courgette (ook wel: mergpompoen) is de ongerijpte vrucht van de soort Cucurbita. Van oorsprong bevatten courgettes de giftige stof cucurbitacine, maar telers zijn. Als een courgette of een komkommer veel bitterder smaakt dan. In het nieuws giftige courgette zorgt voor dode in Duitsland. Pas op voor bitter smakende courgette en komkommers.

Courgette is een vruchtgroente die lid is van de komkommerfamilie. Vervolgens kun je de groente rauw eten, maar ook grillen, bakken, koken. Wie courgettes kweekt, doet er goed aan eerst een klein rauw stukje te proeven. Telers hebben de giftige stof de afgelopen eeuwen met. Denk aan de voedingsmiddelen die rauw giftig zijn (aardappelen) of antinutriƫnten bevatten zoals de. De bejaarde man was ziek geworden door gif dat door de courgette zelf. Smaakt dat bitterder dan anders, dan kan dat wijzen op de giftige stof.

Rauwe courgette giftig
De giftige soorten bevatten cucurbitacines die ook voor de bittere smaak. Tot de zeer grote familie van de pompoenachtigen behoren onder andere augurken, courgettes, meloenen, pompoenen en sierpompoenen. Ja, je kunt courgette prima rauw eten. Het is nog gezonder ook: alle vitamines en mineralen blijven bewaard als je deze groente. Ja dat kan zeker, en het is nog erg lekker ook! Het heet zucchetti en dit gezonde gerechtje heb je in een handomdraai op. Wie weet waarom een courgette soms bitter smaakt ? Als ze rauw goed smaken dan zijn ze eetbaar.

De courgette is licht verteerbaar, zit boordevol vezels en mineralen en is makkelijk te verwerken in vele gerechten. Nu is de courgette zo supermals dat hij in principe rauw kan worden gegeten. Enkele blokjes of met een kaasschaaf gesneden plakjes door een salade zijn. Wat is gezonder rauwe of gekookte groente? Deze groenten bevatten bevatten kleine hoeveelheden stoffen die giftig zijn en die. Is het nodig om een courgette te schillen voor de bereiding? Voor deze courgette salade gebruiken we voor het eerst rauwe courgette in een recept!

En dat gezond en lekker goed samen kunnen gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.