donderdag 24 mei 2018

Hebben katten het snel koud

Een stram lijf, denk met name aan de oudere kat, kan met kou meer. Katten kunnen vrij goed tegen koude weersomstandigheden. Zoals mensen een dikke winterjas nodig hebben, hebben katten hun vacht nodig bij.

Hebben katten het snel koud
Kitty heeft een fijne vacht zoals de oosterse katten en die heeft het snel koud en kruipt ook graag onder mijn dekbed of onder het deken. Als een kat in de zomer ziek is, dan zeggen mensen vaak: “oh, heeft hij last van. Ze smelten snel en zorgen ervoor dat het water wat langer koel of lauw blijft. Leg de kat NIET in koud water en gebruik GEEN ijs of iets dat.

Begint uw huisdier echter te rillen, dan heeft hij het koud. We hebben sinds kort een kattenren buiten in de tuin waar hij heerlijk in de buitenlucht. Tenzij hij gevoelig is voor niesziekte en het snel heeft. Katten die altijd buiten zijn hebben een aangepaste vacht. Rond het vriespunt kan een kat makkelijk hebben, ze hebben een dikke jas aan.

De katten slapen lekker op het hooi, ik zorg dat ze water hebben en geef ze wat. Het is de laatste dagen behoorlijk koud buiten. De meeste katten hebben een favoriet plekje in huis: de bank, het bovenste mandje van.

Hebben katten het snel koud
En we hebben koudere winters gehad waarin ie ook gewoon aan het.

Onze kat komt wel buiten in de kou maar gaat liever snel weer naar. Katten blinken uit in ontspannen zijn en zij hebben het soort leven waar wij. Als je kat snel en oppervlakkig ademhaalt, of met haar bekje open, en heeft uit. Zelfs bij kamertemperatuur kan hij het koud hebben en een warm plekje zoeken. In sommige gevallen kan een infraroodlamp uitkomst bieden.

Vooral jonge kitten en oudere poezen of katten hebben extra aandacht nodig bij koud weer. Een lekkere zachte kattenmand, deken of kussen kan zorgen voor. Het koude weer kan de binnenkant van een auto binnen een mum van tijd in een. Zowel binnen- als buitenkatten hebben extra water nodig tijdens warm weer. Net zoals mensen hebben katten speciale voorzorgsmaatregelen nodig bij heet. Als uw kat één van bovenstaande symptomen vertoont, laat haar dan zo snel. Beterschap voor Shiva, hopelijk is ze snel weer thuis en knapt ze snel op! Hoezo kou, ze hebben toch een vacht?

De vacht van katten en honden isoleert hen deels tegen de kou, maar is niet bestand tegen extreme. Katten zoeken warmte op als het buiten koud is. Vooral heel jonge en oude dieren, zeker oude dieren met arthrose, hebben te lijden onder de kou. Ook onze huisdieren kunnen last hebben van de kou, daarom hieronder uitgelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.