zondag 24 juni 2018

Courgette kweken problemen

Dis is de eerste keer dat ik courgettes probeer te kweken. Of hebben de courgettes op de grond gelegen? Terug naar “ Problemen in de moestuin”.

Courgette kweken problemen
Courgettes behoren tot de familie van de Cucurbitaceae.

Om problemen met rotte vruchten te voorkomen geven we beter water. Zomaar wat meststof aan de voet van de plant brengen is bij courgette niet goed toepasbaar. Geeft dat geen problemen voor de bestuiving door de insecten? Ze zijn best makkelijk te kweken, zien er prachtig uit en geven tot ver in oktober een. Vaak lees je dat de Makkelijke Moestuin niet geschikt is voor courgette en.

Het was dus inderdaad de bevruchting die voor problemen zorgde. De courgette is een grote plant, hier op de vette klei neemt ze gemakkelijk een. Om raszuiver zaad te kweken moet je kruisbestuiving voorkomen en met de. Klik hier voor meer informatie over kweken van courgettes. Pompoenen kunnen het beste in de tuin gepoot worden op de beschreven manier verderop deze.

Als je zelf courgettes gaat kweken is het wellicht een idee een soort te kweken die niet in de winkel te kringen is: naast de gewone courgettes zijn er ook gele. Een makkelijk gewas om zelf te telen in de tuin is courgette. U kunt een plantje kopen, maar zelf zaaien geeft snel resultaat en succes verzekerd. De plant vraagt veel zon en een goede bemesting. Hij past in vrijwel elke moestuin, zelfs op zware kleigrond. Er zijn donkergroene, heldergroene, gele en witte courgettes.

Het is een heel eenvoudige groente om te kweken. Ze bleven maar komen en dan zijn we maar gaan slapen. En troost je, Maarten, bij mij zijn de groeiknoppen van de courgettes ook opgevreten. Kweek die heerlijke makkelijke courgette boordevol vitamine. Sommige courgetteplanten ranken, door een stok bij de plant te steken kun je hem omhoog leiden. Komkommerkruid is een makkelijk kruid om zelf te kweken. Gebakken of gefrituurde courgette bloemen met poedersuiker bijvoorbeeld. Bittere courgettes kunnen niet alleen vies, maar ook giftig zijn.

Wat moet je doen om problemen met kruisbestuiving te voorkomen? Vorig voorjaar vatte ik het plan op courgettes te zaaien, op te kweken, te verzorgen, te verplantten en te oogsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.