maandag 4 juni 2018

Gasverbruik koken

Wanneer je kookt op gas, ben je ongeveer de helft goedkoper uit dan wanneer je op. Bij koken op gas verbruik je gemiddeld 60 kubieke meter gas per jaar. De rest wordt verbruikt door verwarming van het water in huis (20 procent) en door het koken (5 procent).

Gasverbruik koken
Naast het gasverbruik terugdringen, kun je ook. Is inductie koken energie zuiniger dan koken op gas?

Koken neemt de overige 5% voor zijn rekening. Het energiegebruik van een gemiddeld huishouden is ongeveer als volgt verdeeld over verwarming, warm water en koken :.

Gasverbruik koken
Het gasverbruik heeft lange tijd een dalende trend gehad en is nu min of meer stabiel. Of koken voor jou een hobby is of een dagelijkse sleur: het kost altijd gas of elektriciteit. Net als de koffie of thee na de maaltijd. Tijdens het koken kun je energie besparen. Bijvoorbeeld door de juiste pan te gebruiken en de oven tussentijds dicht te laten. Alhoewel 83 % van de huishoudens op gas kookt vraagt koken slechts 3 % van het gasverbruik. De warmwatervoorziening neemt 19 % van.

Koken op gas is in vergelijking met elektrisch koken via inductie of op. Ik zit te broeden op mijn volgende energiebesparing.

Gasverbruik koken
Het gemiddeld gasverbruik voor koken wordt jaarlijks bepaald in het HOME onderzoek. Sinds mei ben ik mijn elektriciteits- en gasverbruik bij gaan houden. U kookt gedurende één uur op twee pitten. Een halve ketel water koken koste me 600 liter gas, terwijl het. Wij gebruiken gas voor drie doeleinden: koken, het verwarmen van ons huis. Dit geeft dus een besparing op gasverbruik van bijna 45%.

Het koken op laag gas gedurende de kooktijd geeft daarbij nog een besparing van 80%. Je hebt zelf veel invloed op hoeveel je verbruikt, je gasverbruik is ook afhankelijk van de woning waar je in woont. Het simpelste om mee te beginnen is koken. Meestal is dat niet een hele grote gasverbruiker en al vanaf een paar honderd euro kan je. Ik ben een nieuwe keuken aan het uitzoeken en erg aan het twijfelen over mijn formuis. De twijfel is: is koken op inductie duurder dan op gas?

Al het gasverbruik van dit moment is dus gas dat gebruikt wordt voor koken en warmwater. Gemiddeld is dit op dit moment 0,928 m3 per dag. Al met al werd koken op gas iets eenvoudiger genoemd dan elektrisch koken. Pasen is alweer voorbij, maar eieren koken.

In andere landen ligt het gasverbruik veel lager.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.