maandag 25 juni 2018

Kip stomen in stoommandje

Leg in het stoommandje en verdeel de broccoli erover. Snijd de kip in repen en wrijf ze in met de ketjap. Breng in een pan 200 ml water aan de kook en plaats het stoommandje of de zeef er.

Kip stomen in stoommandje
Wist je ook dat je met stomen in een handomdraai heerlijke gezonde gerechten op tafel kunt toveren? Kipfilet leent zich goed voor stomen.

Smeer het stoommandje in met een beetje sesamolie. Breng een laagje water aan de kook in een pan waar het stoommandje in past. Bestrooi de kipfilets rondom met zout en bestrooi de bovenkant met sesamzaad. Kip bakken in oven of pan is veruit het meest gebruikelijk.

Bedek de bodem van een stoommandje (roestvrijstaal of bamboe) eventueel met. Droog stomen gaat zo: je doet je ingrediënten in een stoommandje zónder. We kennen drie verschillende manier van stomen : het traditionele boven een vloeistof, het stomen in een steamoven en stomen. Zet deze stoommand onder de stoommand met de broodjes.

In de Aziatische keuken worden complete maaltijden bereid met behulp van stomen. De eenvoudigste manier om voedsel te stomen, is een stoommandje op. Het andere stoommandje vul je voor de helft met het kipmengsel en voor de.

Kip stomen in stoommandje
Mager vlees –zoals kip en kalkoen– droogt doorgaans gemakkelijk uit. Stoom je producten door ze in een zeefje of stoommandje bovenin. De kipfilet blijft door het stomen ongelofelijk sappig en krijgt door de pittige koriandervulling een. Stoompan of stoommandje, bakpapier.

Zet een ring in de wok waarop de schaal met kip kan worden geplaatst, boven het water (ik gebruik altijd een bamboe stoommandje ). De kokosbroodjes maak je in een stoommandje en hierdoor zijn ze mega snel klaar. Serveer met de zoetzure kipreepjes en frisse. Stomer, stoompan, (bamboe) stoommandje, stoommachine. Voordelen: in de grotere versies kun je ook hele vis of kip stomen of een aantal. Voor het stomen van rijst (mooie, losse korrels die niet plakken), groente, dim sum en vis. Doe de kipfilet, de garnalen, de paksoi-bladeren, de ketjap en de sesam-olie. Je kunt natuurlijk ook een stoommandje gebruiken. Geen wonder, want het is dé tool om lekker en gezond te koken.

Van gerechten bereid in de Miele stoomoven blijven vitamines. Eigenlijk is bijna alles geschikt om te stomen : groenten, vlees en kip maar vooral ook. Zet het stoommandje in de pan -zorg dat de bouillon de vis niet raakt- en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.