maandag 23 juli 2018

Kookvocht van broccoli

Zijn voorbeeld is wetenschapsjournalist Michael Pollan. Die zegt drie dingen: eet niets waarvan je overgrootmoeder niet wist dat het voedsel. Is dit eigenlijk wel gezond, het kookvocht drinken?

Kookvocht van broccoli
Ik zou het alleen bij biologisch voedsel doen, bestrijdingsmiddelen concentreren zich namelijk in het kookvocht. Daarnaast uit de bron: "Koken doet het. Helder water is het nog vaak, wanneer je vastkokende aardappelen, boontjes of wortels hebt gekookt. Eigenlijk zonde om het zo weg te spoelen.
Kookvocht van broccoli
Eén van de gezondste groene groenten is broccoli.

Giet de broccoli en tortellini af, maar bewaar het kookvocht. Broccoli koken, ook de stronk, kookvocht bewaren. Van de rest van het broccoli kookvocht gebruik ik een liter. Advies voor het koken van groenten: (her)gebruik het kookvocht ! Geraspte wortel, geraspte rode bieten, verse spinazie, ui, prei, broccoli, aubergine, selderij. Je bindt het kookvocht ermee, of je doet het met melk. Is ook satesaus lekker over bloemkool (en broccoli en spitskool).

Ik gebruik altijd het kookvocht van de groenten om de jus aan te maken.

Kookvocht van broccoli
Bewaar bv wel het kleine beetje kookvocht vd broccoli, doe dat in een glas en drink. Laat de groente uitlekken en vang het kookvocht op. Verhitting deactiveert het myrosinase, een enzym dat de. Kook de broccoli 4,5 minuten op laag vuur tot hij zacht maar nog felgroen is. Pureer de broccoli met een scheutje kookvocht in. Wie van bloemkool houdt, smult vast ook van broccoli, het zonnig-groene familielid.

Giet het overtollig kookvocht af, schenk de gesmolten boter erover en. Voeg het opgevangen kookvocht toe tot je de gewenste dikte hebt. Veel vertaalde voorbeeldzinnen bevatten " kookvocht " – Nederlands-Engels. De broccoli en pasta — ik gebruik spaghetti, maar je kunt. Giet de spaghetti en broccoli af (vang een kopje kookvocht op) en voeg toe aan de. Snijd het uiteinde van de stronk van de broccoli af. Bewaar een beetje van het kookvocht en doe de pasta met broccoli en aardappel terug in de pan.

Stamp de aardappelen en broccoli tot een grove stamppot, voeg naar wens het kookvocht toe. Doe de helft van de tomaten en geitenkaas en. Giet de aardappels en broccoli af en vang 150 ml kookvocht op. Verkruimel het bouillontablet boven het kookvocht en roer los met. Snipper ondertussen de ui en snij de champignons in plakjes.

Voeg broccoli en bloemkool aan het water toe en laat 10 minuten. Voeg de broccoli en pasta toe en laat de pasta en broccoli samen gaar koken. Voeg een scheutje van het kookvocht aan de broccoli in de pan en pureer met de staafmixer fijn. Wat kookvocht van de broccoli ( voorzichtig niet teveel, begin met een half kopje) en roeren met de garde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.