zondag 5 augustus 2018

Fijnstof elektrische auto

De vraag is zelfs of het veel zou uitmaken ten. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Transport & Mobility. Vandaag was er veel commotie in de Belgische en.

Fijnstof elektrische auto
Volgens deze studie veroorzaakt een elektrische auto evenveel fijn stof als een.

In een recente studie van Transport and Mobility Leuven wordt beweerd dat een elektrische auto evenveel fijnstof als een conventionele. Elektrische voertuigen zouden in de ogen van de betrokken onderzoeker. Omdat een elektrische auto meestal meer weegt slijten de banden sneller. Dit zorgt weer voor extra fijnstof in de lucht. Dat komt onder meer door de grotere. Een elektrische auto produceert net zoveel fijnstof als een benzinewagen, aldus onderzoek van Transport & Mobility Leuven.

Banden zorgen voor grovere fijnstof. De elektrische auto is vooral goed voor de fabrikanten. NOx en fijnstof ) en het klimaat (CO2). Iedereen kan dus met het zelfde gemak in zijn eigen auto rijden en toch een steen.

In een elektrische auto rem je ook door energie terug te winnen – de elektromotor werkt dan in feite als een dynamo. Want we moeten natuurlijk niet doen alsof elektrisch rijden gratis is, als het om. Veel beter voor het klimaat dan een elektrische auto is geen auto. Er is al te veel veel fijnstof van houtkachels in woonbuurten. Zo krijgen we vuile vvd aanhangers aan de elektrische auto. En denk je dat een elektrische auto wel oké is?

Er komt fijnstof vrij tijdens het rijden, niet alleen uit de uitlaat van een benzineauto, maar ook. Verkeer, industrie en houtvuur stoten fijnstof en stikstofdioxide uit. Laat voor korte stukjes de auto staan en pak de ( elektrische ) fiets. Hoewel de elektrische auto geen schadelijke stoffen uitstoot en dus als. Fijnstof zijn minuscule zwevende deeltjes die schadelijk zijn voor het milieu en de. Concreet: een benzinewagen veroorzaakt vandaag 18 mg fijn stof, uitlaatemissies en niet-uitlaatemissies samengeteld.

Voor een elektrische auto is dit 17 mg. Verkoopdirecteur Ian Robertson van BMW tijdens een autoshow in Parijs in. Hierdoor slijten banden en de weg sneller, wat leidt tot extra fijnstof. Fijnstof en CO2 vervuilen de atmosfeer en zorgen ervoor dat wij meer last.

De opmars van de elektrische auto lijkt niet te stuiten. We leven in West-Europa bijvoorbeeld een jaar korter omdat we fijnstof en NO2 inademen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.