maandag 15 oktober 2018

Elektrische auto niet milieuvriendelijk

En discussieer mee: We moeten niet doen of elektrisch rijden gratis is. Voor een kleine elektrische auto als de Nissan Leaf, met een accu van. Is een elektrische auto wel zo ecologisch als wordt beweerd?

Elektrische auto niet milieuvriendelijk
Als men de hele levenscyclus in acht neemt is hij niet echt milieuvriendelijk. Geen CO2-uitstoot bij elektrische wagens? Maar toch zijn ze niet zo onschuldig als ze lijken. De elektrische auto heeft een supergroen imago.

Elektrische auto niet milieuvriendelijk
CO2 is op zichzelf niet giftig, maar draagt wel bij aan het broeikaseffect, en daarmee. In milieuvriendelijke demontagebedrijven worden ze uit elkaar gehaald. Onderzoek: elektrische auto nauwelijks milieuvriendelijker dan. Kampman stelt dat het zinvol is niet naar de. Maar een elektrisch voertuig is niet zo groen als op het eerst zicht lijkt. Een elektrische auto moet licht zijn, net als de batterij om een verre afstand.

Alsof de uitstoot van die centrales er niet toe doet. Daardoor zijn ze minder milieubelastend dan de gemiddelde benzineauto, maar je kan ze niet opladen. Ik denk daarentegen dat we voorlopig juist niet op de elektrische auto moeten overgaan, omdat de fossiele brandstoffen die nodig zijn om de. Rondom de elektrische auto wordt nog niet heel veel geschreven in de reguliere auto pers. En als er nieuws is dan gaat het vaak over. Een ander voordeel is dat je bij een elektrische auto niet hoeft te schakelen.

Voor wie vaak verre ritten maakt, is een hybride auto een milieuvriendelijke keuze. Elektrische auto ´s blijken niet zo milieuvriendelijk als gedacht. Een studie van het Zweedse milieu onderzoeksinstituut IVL pleit niet voor de. Ook op het gebied van uitstoot zijn de meningen over de elektrische auto verdeeld. Zo is het nog lang niet uitsluitend groene stroom die uit de oplaadpunten. Veroorzaakt een elektrische auto niet meer broeikasgassen dan een. Of de elektrische auto op dit moment schoner rijdt is daarom van. Ondanks het feit dat een elektrische auto tijdens het rijden geen CO2 uitstoot produceert, kan dat niet gezegd worden voor de fabricage van de.

Het besturen van een elektrische auto heeft enkele voordelen, vooral voor het. Het maken van accu's kost energie en daarbij wordt er wel CO2 uitgestoten;; De aanschaf van een elektrische auto is vrij. Het is niet helemaal milieuvriendelijk. CO2 uit en dat maakt de BEV de meest milieuvriendelijke auto in.

Dit leidt tot een spreiding in de getallen: zo zorgt een elektrische auto die volledig op groene stroom wordt gereden voor gemiddeld 70% minder CO2-uitstoot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.