woensdag 31 augustus 2016

Winterpeen baby

Mijn vraag is: kan ik dit het beste zelf maken. Zelf babyvoeding maken is makkelijk en leuk. Meer recepten van groentehapjes vind je op Smikkels.

Winterpeen baby
Hier lees je alles over het verschil. Wat zijn wortels, wat is waspeen en wat is bospeen.

Dat is een ideale temperatuur voor je baby, maar ook voor bacteriën. Voor de veiligheid van je baby is het belangrijk dat het eten goed heet wordt en daarna.

Winterpeen baby
Hij is natuurlijk wel gewend aan biologische baby voeding wat goed glad is. Rapley-methode is voeding eten vanuit de hand. Baby kan zelf onderzoeken wat hij met het eten doet. Ook kan je baby zo zelf aangeven hoe en hoeveel hij eet. Wij hadden bij de eerste een februari baby.

Pompoenpuree Een ander oranje favoriet bij ons in huis is. Ja, deze hap is erg simpel en kan al als één van de eerste groentehapjes van je kleintje doorgaan. Het is een wortelpuree, enkel van wortelen. De winterpeen lijkt in veel opzichten op de gewone wortel. Het grootste verschil is de grootte: de winterpeen is beduidend groter en dikker dan de wortel. Het kan zomaar zijn dat je de komende weken vaker wortels in huis hebt dan anders. Welke vaste voeding mag ik wel of juist niet geven. Overgewaaid vanuit Amerika zijn we in Nederland nu ook gek van de worteltaart.

Zachte en smeuïge cake met een zoete laag roomkaas. Kookvocht of afgekoeld gekookt water. Was en schrap de wortel en snijd er plakjes van ongeveer. Winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De pit is lichter van kleur dan de buitenkant. De kleur van wortelen wordt bepaald door. We kennen vele verschillende soorten wortels: de grote winterpeen, de kleinere en wat zoetere bospeen en waspeen, de ronde Parijse worteltjes… Bovendien. In het groeiboekje van je kind staat duidelijk beschreven wat een baby mag eten.

Geef je baby voor de verandering eens zoete aardappel als groentehapje! In pan met weinig water aardappel 6-8 min. Tuinerwten en wortel toevoegen en 5-7 min. Bedek ondertussen de bodem van de ovenschaal met de aardappelschijfjes. Ik leg je uit hoe je zelf goedkoop en gezonde babyvoeding kunt. Wat te doen bij diarree: Oppassen voor uitdroging, voorkomen door vocht en zoutverlies zo snel mogelijk aan te vullen.

Groene, rode en witte kool, koolrabi, koolraap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.