dinsdag 27 september 2016

Wol wassen graden

Dertig graden is de juiste temperatuur voor het wassen van wollen kleding. Wol kan niet tegen warm water of tegen de hitte van een droger. Het klinkt altijd een beetje gevaarlijk: wol wassen.

Wol wassen graden
Wol gaat snel krimpen en als je het verkeerd wast wordt het lelijk. Daarom wordt er vaak geadviseerd om wol alleen chemisch te reinigen. Huisstofmijt gaat pas dood bij 60 graden.

Ook zijn er bacteriƫn die pas bij hogere temperaturen dood gaan.

Wol wassen graden
Het is echter de vraag of je alle bacteriƫn dood wilt. De temperatuur mag niet hoger zijn dan 30 graden, anders gaat de wol krimpen. Centrifugeer het kledingstuk op de hoogste stand.

Wol “schrikt” namelijk wanneer de temperatuur van het wassen en uitspoelen. Schapenvacht wassen : De lamsvellen zijn volledig wasbaar op 30 graden. Wist je trouwens dat van koud wassen niet alleen je wasgoed maar ook het milieu flink. Ook delicate wasjes, zoals wol en zijde, was je op deze temperatuur. Ook moet je wol en zijde niet warmer wassen dan op 30 graden. Dus vuistregel: Licht bevuilde was en delicate stoffen op 30 graden wassen !

Wol wassen graden
Ik was wol echt alleen op het wolwasprogramma om krimpen en. Zelf gooi ik truien waar 30% of minder wol in zit gewoon op 30 graden in de.

Verschil wassen op 30 of 40 graden ? Wol moet je wassen en spoelen op ongeveer dezelfde temperatuur. Alleen in augustus, als het leidingwater ongeveer 18 graden is, kun je wol. Wol wassen doe je op een speciale manier, zo ook de wollen truien van Joe. Hoe zit het met het wassen van wol ? Merinowol mag niet warmer dan 30 graden gewassen worden. Spring naar wol - Nooit warmer dan 30 graden wassen, niet in de week laten staan en centrifugeren vermijden. Bij wol bestaat het gevaar dat deze gaat.

Heeft je wasmachine een wol - of handwas instelling? Wist je dat wol een soort zelfreinigende werking heeft waardoor je het. Het merendeel van je kleding kun je wassen op 30 graden, dit is dus. Lees op hoeveel graden je moet wassen, welk wasprogramma en hoe je.

Wassen op dertig graden en met een. Niet warmer wassen dan 30 graden, anders krimpt de wol. Regelmatig wassen is dus zeker aan te raden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.