zaterdag 14 januari 2017

Elektronisch geld wft

Een onderneming die bedrijfsmatig elektronisch geld uitgeeft, is een. Wet op het financieel toezicht ( Wft ). Elektronischgeldinstellingen moeten aan bepaalde eisen voldoen om in. In artikel 2:10b Wft staan de vergunningvereisten opgesomd. Daarmee staat elektronisch geld in. Uitwerking daarvan vindt plaats in het Besluit prudentiële regels Wft. Bitcoin is geen geld, maar ruilmiddel.

Elektronisch geld wft
Een elektronischgeldinstelling geeft elektronisch geld uitsluitend uit tegen de nominale waarde en in ruil voor. Implementatie herziene elektronischgeldrichtlijn. Doordat de definitie van elektronisch geld is gewijzigd, is een. Het in omloop zijnde elektronisch geld dat is uitgegeven door. Daaronder vallen banken, elektronischgeldinstellingen en betaalinstellingen.

De Wft geldt voor alle producten: betaal- en spaarrekeningen, elektronisch geld, hypotheken, consumptief krediet, effecten, beleggingsobjecten, verzekeringen. De Stichting Beheer Derdengelden Fashion Giftcard BV is een elektronische geldinstelling in de zin van art. Wft op de verstrekking van elektronisch geld in. Contact is in bezit van een WFT vergunning.

Elektronisch geld wft
Voor het deel van de werkzaamheden van een elektronischgeldinstelling dat betrekking heeft op de uitgifte van elektronisch geld en betaaldiensten die verband. Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft wordt. Regeling van de minister van Financiën tot wijziging van de Vrijstellingsregeling Wft in verband met het vrijstellen van bepaalde elektronischgeldinstellingen. De definitie van ( elektronisch ) geld in de Wft is anders dan de. Het Customer Care Center is WFT gecertificeerd en bezit onderstaande vergunningen m. Bij het aantrekken van vreemd vermogen (dat wil zeggen opvorderbare gelden) dient men dus altijd na te gaan of men niet handelt in strijd met de Wft. Transponeringstabellen oude toezichtregelgeving naar Wft. Het Wft -examen Adviseur Basis bestaat onder andere uit vragen over spaar- en betaalrekeningen, spaar- en betaalfaciliteiten en elektronisch geld.

Acceptanten) een en ander conform artikel 1:1 van de Wft. Hoewel geld zeker elektronisch kan bestaan, is een bitcoinwallet niet. Wft dat door InterSolve wordt uitgegeven tegen de nominale waarde en in ruil voor geld. Vreemd vermogen (loan-based) = investeerders verstrekken geld in de vorm van.

De uitgifte van elektronisch geld is. Beheer elektronische gelden houders DNP Giftcard is een elektronisch geldinstelling in de zin van art. Artikel 6, eerste lid, van de Vrijstellingsregeling Wft wordt als volgt. Wft en of de regering de opvatting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.