Witlof is een groente die heel snel gaar is. Als je het fijn snijd dan duurt het als het water kookt een goeie tien minuten. Laat je de stronkjes heel dan iets langer.


Wanneer dit gemakkelijk gaat weet je dat de witlof gaar is en niet langer hoeft te koken. De witlof : ongeveer 250 gram per persoon. Als je witlof niet direct gaat koken of wil gaan gebruiken voor een salade, doe je. In deze instructievideo laten we zien. Hele kleine stronkjes en dan de bittere kern eruit halen, kort koken in.

Hoe witlof bewaren, schoonmaken en witlof koken of als salade serveren. Het zelf maken is helemaal niet moeilijk. Vroeger kookte ik de witlof (eerst bij het kontje goed het bittere er uit snijden), en dan rolde ik na het koken de hele witlofjes in plakjes ham en. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Halveer de grote stronken witlof, als ze klein zijn kunnen ze heel in. Tupperware,doe daar de hele stronken witlof in. Wij eten toch wel 2,5 flinke stronk p. Eenmaal gewassen in ruim water is de groente klaar voor de kook.
Dat is een bechamelsaus met heel veel kaas. Je vindt hier recepten voor witlofsalade, witlof met ham en kaas uit de oven, pasta. Als ik weet dat ik de volgende dag geen tijd heb om te koken, maak ik dit vast. Leg het deksel op de schaal of pan en zet op heel laag vuur. Laat de witlof zo een uur heel zachtjes. Vroeger was witlof een flink bittere groente, 30 jaar geleden nog.
Dan moest je de kern er heel zorgvuldig uitsnijden want die was eigenlijk niet. Dat ik gek ben op witlof met ham en kaas dat is inmiddels algemeen bekend. Mijn moeder maakte vroeger heel vaak witlof met ham & kaas <3. Zet de schaal in de magne-tron en kook de witlof, afgedekt, 4-7 minuten, ca.
Heel vroeguhhh, hadden we een zeer middelmatige snackbar in de buurt, alles ging in de.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.