Ik zou het alleen bij biologisch voedsel doen, bestrijdingsmiddelen concentreren zich namelijk in het kookvocht. Daarnaast uit de bron: "Koken doet het. Vroeger werd ons aangeraden om het kookvocht van gekookte.

In mijn geval betekent dat: geen boter, geen melk, geen spekjes, maar gewoon aardappelen, boerenkool en wat kookvocht.

Kies voor een lekker glas drinken bij de maaltijd. Hier mag ook het kookvocht van de boerenkool bij. Mooie groenten kunnen in de bloemenborder ook voor prachtige kleurencombinaties zorgen. Aan aardappelkookwater drinken doe ik niet, maar puree wordt er heus lekkerder van. Verwerk daarom nooit het kookvocht van nitraatrijke groenten in.

Je bent hier: Recepten » Pasta met boerenkool en spek. Roerbak de boerenkool een paar min op hoog vuur. Voeg af en toe een lepel ( aardappel) kookvocht toe, dan stoom je de boerenkool een. Prak de aardappel, broccoli en het ei of pureer het in een keukenmachine of met een staafmixer grof.
Wereldse gerechten: Pasta met boerenkoolpesto en bolognese uit Italië. Voeg, als de pesto te dik is, een beetje kookvocht toe. Doe de aardappelen in de pan, leg de boerenkool er bovenop en leg tot. Stamp de aardappelen en boerenkool fijn, meng met een beetje kookvocht en de. De rest van het kookvocht is heerlijk om op te drinken. Tips voor het lekker klaarmaken van stamppot van boerenkool, zuurkool, peen en. Ideaal voor expats, thuiskoks en dieetkoks die eten en drinken van begin tot.
Giet het kookvocht van aardappelen en groente af en vang het op; gebruik het. Ben je benieuwd hoe je boerenkool stamppot moet maken? Dan giet je het kookvocht van de stamppot af en dan stamp je de aardappelen met de. Geef de gasten er wat te drinken bij en dat wordt heerlijk smullen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.