woensdag 30 augustus 2017

Paspel knoopsgat maken

Als je al eens een gepaspoilleerde zak hebt gemaakt, is het maken van een gepaspoilleerd knoopsgat. DaWanda Nähschule: " Wie befestige ich eine. Knoopsgaten met een paspel zijn mooi in leer of kunstleer.

Paspel knoopsgat maken
Om het knoopsgat af te maken, leg je een lapje op het werk, goede kant naar. Maken van paspelband met behulp van de ritsvoet. Paspelband is kant en klaar verkrijgbaar. Je kan dit ook eenvoudig zelf maken.
Paspel knoopsgat maken
Bij het automatisch knoopsgat leg je een knoop in de achterkant van de voet en de machine.

Online naailes voor iedereen die van zelf maken houdt. En ook de paspel - knoopsgaten van Annicke en Marloes vielen zo in de. Deze techniek kun je ook toepassen bij het maken van paspelknoopsgaten. Dit knoopsgat wordt aan de binnenkant afgewerkt door het beleg ter hoogte van het. GOEDE kant (goed op goed) tegen de rijgdraad aan. Op dezelfde wijze kun je ook bandjes uit gewone stof maken. Dit vraagt wel grote nauwkeurigheid met het uitmeten en tekenen van de knoopsgaten.

Voor de paspel deeltjes heb ik de voeringstof gebruikt.

Paspel knoopsgat maken
Zoals bij de iconische Chanel mantelpakjes, maar ook de knoopsgaten bijvoorbeeld. Paspel knoopsgaten in driehoek, vierkant, trapezium enz… door Ina Lubbers; Les. We ontwerpen een riem en maken kennis met steun materialen.

KRAAG MET STAANDER, DUBBELE SCHOUDERPAS. Dit doen we in vier kleinere groepen. Ergens goede uitleg om die te maken ? Er zijn verschillende manieren om de knoopsgaten te maken. En anders omzeil ik het door een paspel of biaisbandje. In jasjes en mantels staan knoopsgaten met een paspel heel chic.

Neem er de tijd voor om alle knoopsgaten even mooi en gelijk te maken. Deze maakt knoopsgaten openmaken nog gemakkelijker. Deze gebruik ik steevast om blinde ritsen en paspel in te zetten. Ik vind het er, op slag, professioneel uitzien met paspel.

Voor de echte liefhebbers maken we alle knoopsgaten in het kostuum. De paspel van de binnenzakken reiken tot in het voorpand, goed voor. Je kunt hierbij gebruik maken van een bestaand lakentje maar deze ook. Als je een paspel gebruikt met een kantje (zoals ik) dan leg je de. Altijd al willen leren je eigen kleding maken ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.