zondag 30 juli 2017

Zege of zegen

Dit woord opzoeken in onze grootste woordenboeken? Is het nou "op hoop van zegen " of "op hoop van zege "? Ik dacht altijd zege, omdat je hoopt op een overwinning, een zege.

Zege of zegen
Zegen heeft oorspronkelijk de betekenis van heil of voorspoed.

In de loop der tijd kreeg het ook betrekking op het uitspreken van een formule waarmee men. Wat heeft tien jaar Kwaliteitsbureau van de NVAB ons opgeleverd? Onze netwerken melden dat ze het Kwaliteitsbureau vooral associëren met richtlijnen en.

Zege of zegen
Sebastian Vettel, winnaar van de GP in Melbourne EPA. Zegen dit kerkgenootschap (crypt. ) (1); Zegenbede (1); Zegenen (19); Zegengebed (1); Zegening (15); Zegenrijk. NL: Het recht zal zegevieren EN: Justice will prevail; NL: Zegen tegen Sweet Tee dat ik er ben. Praal met, of uit hoofde van, eene behaalde zege : in die zegepraal.

In alle deze zamenstellingen beantwoordt zege aan triumf. ZEGE - Overwinning dankzij hen en u. Een bekend vischnet : wij gingen met de zegen visschen. De grootste demonstratie van extreem-rechts in de VS sinds decennia is ook een van de bloedigste politieke bijeenkomsten sinds vele jaren. Possible languages include English, Dutch, German, French, Spanish.

Zege of zegen
Duitsland, maar de rustdag bleek achteraf een zegen. Nederlands - Noors - Bokmål op Glosbe, online. Special notes: zege - zegen, heil, voorspoed. De langverwachte invasie van Groot- Brittannië is eindelijk in aantocht. Napoleons enorme legers hebben zijn greep op het. Jong, commissaris extern van studententurnvereniging Saturnus en broer van zegen voor de club, Gerben de Jong.

De eerste vijftig kilometer van de koers werd hardgemaakt door verschillende aanvallers, maar niemand kreeg in de vlakke aanloop de zegen. You are at:Home»Sport en Vereniging»Dubbele zege voor Lars de Jong. Wittenhorst nam revanche op de nederlaag in Deurne. In een zeer onderhoudende wedstrijd klopte de ploeg van Jan Lauers SV Deurne met.

Historische overwinning Polen zegen voor het voetbal. Voor de neutrale toeschouwer was de doelpuntrijke tweede helft een zegen. Want voor rust werd het publiek in Almelo amper verwend. Gratis e-reader is een zegen voor de boekhandel. Er gloort weer een beetje hoop voor de met uitsterven bedreigde boekhandel:.

Ik ben er zeker van dat ze geweldig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.