woensdag 31 januari 2018

Spinaziepannenkoek met zalm

Deze spinaziepannenkoeken met roomkaas en gerookte zalm zijn zo gemaakt en erg lekker. Heerlijk als hartig avondmaaltje, hier het recept. Ik ben wat gaan experimenteren en ben zo tot deze pannenkoek met knoflook en zalm gekomen. Hij is pittiger en aangepast aan de huidige manier van koken. Ook lekker met bijvoorbeeld geitenkaas!

Spinaziepannenkoeken met gerookte zalm. Katelijn, die we kennen uit het programma Obese, is vandaag te gast.

Spinaziepannenkoek met zalm
De kinderen vinden ze heerlijk met kikkerwten, appel en pindakaas erop, en jij smult van de citroenricotta met gerookte zalm. Mozzarella pannenkoekjes met zalm en spinazie passend in een koolhydraat arme eetwijze. Laatst maakte ik de spinazie pannenkoek lekker zo uit het vuistje, met kaas of kruidenroomkaas en zalm. De banaan pannenkoek die ik laatst. Van oudsher werden er bij ons thuis regelmatig pannenkoeken gebakken.

In de loop der jaren zijn daar verschillende variaties door ontstaan. Verdeel er de zalmfilet, de spinazie en zout en peper naar smaak over. Rol op en steek er een prikker door. Op Instagram zag ik een foto van spinaziepannenkoeken.

Spinaziepannenkoek met zalm
Glutenvrije spinaziepannenkoek met roomkaas, gerookte zalm en rucola.

Snijd je ingredienten voor de vulling zo fijn als jij lekker vindt: de paprika, tomaatjes, zalm en geitenkaas. Zo ook hier: in plaats van een vulling met kikkererwten en appel heb ik hier gekozen voor een lekkere frisse vulling van gerookte zalm en. Verwarm in een koekenpan de spinazie. Bereidingswijze: Spoel de spinazie en zwier goed droog. Zet een pot op het vuur met een beetje olijfolie en laat daarin de spinazie slinken. Deze pannenkoeken zijn supersnel klaar, gifgroen en gezond! Serveer de pannenkoekjes met de gerookte zalm en brokkel er de feta over. Snipper er wat bieslook bij en besprenkel met wat extra olijfolie.

Na een zoektocht op internet kwam ik op dit idee van een spinaziepannenkoek met zalm. Ja Benthe je maakt een spinazie pannenkoek met vulling. Van pannenkoeken maak je eenvoudig een heerlijke lasagne. Je kan ze pimpen met zalm en rode ui, ham en smeerkaas of paprika en kippenblokjes.

Schokkend: Wist jij dit al over de zalm uit de supermarkt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.