zaterdag 26 mei 2018

Patroon rechte rok met elastiek

Een gratis patroon voor een makkelijk te maken rok, geïnspireerd. De rok bestaat uit twee rechte lappen met een elastieken boord in de taille. Dit betekend dat je na deze tutorial een eigen patroon hebt getekend en een rokje hebt gecreëerd.

Patroon rechte rok met elastiek
Uitleg over hoe je je eigen patroon voor een rechte rok maakt. Hoe maak je een gevoerd rimpelrokje op elastiek (+tutorial). Het elastiek van deze rok zal verstopt worden binnen in de stof. Je hoeft maar een papieren patroon te maken voor een kwart van de rok, dus kies een stuk.
Patroon rechte rok met elastiek
Zorg ervoor dat je recht blijft naaien zodat je rok een rechte tailleband heeft.

Deze video gaat over rechte basis rok patroon. Teken een patroon voor een perfect passende rok. La Maison Victor toont ons stap voor stap hoe je zelf een rokje kan maken! Voor dit rokje met elastiek in de taille heb je geen patroon nodig.

Voor de stof heb ik gekozen voor stoer zwart met een lief wit bloempje. Voor het patroon van een rok, heb je deze maten nodig: de taillewijdte. Op 10 centimeter onder het taille- elastiek meet je de eerste heupwijdte. Jij kan aan de slag met het tekenen van een patroon voor een rechte rok. Het patroon waar bijna alle opleidingen mee beginnen is de rechte rok.

Ten eerste is dit een vrij gemakkelijk patroon om. Tricotstof, boordstof, leuke kantjes of bandjes en pyama elastiek. Werk de rechte hoeken van de zakken af met een locksteek op de naaimachine of op de. Meet de taillewijdte af en pas daarop de maat van het elastiek en het. Als je iets maakt met een handleiding of patroon van handmade mieke. Gratis NaaiPatronen voor jullie om mee aan de slag te gaan! Klik op het plaatje om naar het betreffende. Je naait deze rechte, iets uitlopende rok van een lap katoen of tricot, met een taille van elastiek.

Het is een eenvoudig patroon, de stof. Met deze PDF-Beschrijving maak je zelf een eenvoudig Rokje voor Beginners, met een elastische taille. Je tekent het patroon naar je eigen maat, of op maat. Je kan met dit patroon een rechte kokerrok maken, dan leg je de middenachterlijn niet op de stofvouw, maar maakt daar een naad en zet daar.

Je kan een simpele tunnel maken en daardoor het elastiek heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.